perjantai 7. joulukuuta 2012

Voi tätä riemua!

Kyllä on iloa piisannut, kalenteri luukkuja availlessa ja muutamia hankintojakin.
Villa Malakoffin keittiön kuvaa jossa pöydällä nukkekotikirppikseltä Mollamarin kukkatarhoilta jouluinen ihastuttava hyasintti ja herkkä pelakuu. Näitä tuli muutamat ja vielä joulutähdet, mutta ne ovat sitten jouluna salissa.
Ikkunassa Äiti suuresta maailmasta tekemä jouluinen koriste. Katsotaan, jääkö se Villa Malakoffiin,. on menossa sitten saliin. Ja pöydällä myös "Äidin" tekemä öljylamppu.


Tälle olisi montakin paikkaa; se sopisi hyvin tähän Villa Malakoffin keittiöön, mutta erittäin hyvin se sopisi myös Suutarilaan, Savupirttiin, tai sitten Sakarias Tapiolle. Saapas nähdä ketkä ovat sen onnelliset omistajat!


Sarin paketeista avautui ihania joulukoristeita; tiffanya, joka päätyy Aksenjan aarteisiin, fanaattinen tiffany ja Fabergen ihailija. Ja pikkuruiset kynttilät jalkoineen löytyvät joulupöydästä. Ihania kuusen koristeita! Nyt on viimiestään uusittava kuusenrötkäle. Eihän näitä voi ripustaa sellaiseen joulujen murjomaan puuhun!

 Sarilta vielä herkkiä kissalautasia ja joulupukki. Nämä päätyvät Syreenitaloon Lillille ja Fredrikalle joulupukin konttiin.

Sitten Sakarias Tapio; "Äidin" paketeista löytyi myös puurolautanen ja kynttilä ihastuttavassa jalassaan. Siinä on ihan kuin tuli! Ja karstat sekä karstattavia villoja! Voi miten ihana - nämä on ihan selvästi Sakariaksen.
Tuikulta taas tuli mukit Sakariaan yrttiteelle ja punonnan taidonnäyte - ihana kori. Se näkyy tuolla alemmassa kuvassa.


Aiemmin tein tuunausvaihdon Ainukan syksyisessä tuunausvaihdossa ja siinä vaihtoparini oli myös Äiti suuresta maailmasta. Häneltä sain ihanan tuohirovellisen korvasieniä. Tämä nyt on aivan vastakkainen vuodenaika korvasienille, mutta Sakariaksen metsässä niitä voi kasvaa ympäri vuoden! Ja Sakarias tarvitseekin niitä - ei vain herkutellakseen, vaan niiden vaarallisen myrkyn vuoksi. Se on oikein käytettynä tärkeä ainesosa erinäisiin liemiin ja keitoksiin. Vaidossa tuli myös valmis sienisoossi. Siinä on varmaan pannullinen kanttarelleja!

Kuvassa myös tuunausvaihdossa tullut servettipapaeri ja Tuikun kori.
Seinällä on Eijalta tullut pyyhe. Ihana, se on laitettu pysymään kuosissaan ja kaunis ripustuskoukku.


Ylermi seinällä antaa neuvoja Sakariakselle korvasienten käsittelyssä. Hän on juuri aloittanut pitkän opettavaisen tarinansa jota Ursula-vaimokin on tullut kuulemaan. (Olen "hiekoittanut" seiniä ja laitellut sinne juuria - tätä projektia varten henkensä vapaaehtosesti heittäneen orkidean juurista. Vielä pitää jatkaa, mutta alkaa jo olla "elävämpi" ympäristö.)

Alla olevat helat ja kyltit ovat Eijan käsialaa. Nyt saavat Koivuhovi ja Kirsikkakartano  oviinsa nimikyltit. Ja kahvat sitten - jaa-a tämän tasoisille kahvoille on nyt kysyntää vähän useampaan oveen, Luulen niiden kuitenkin päätyvän Syreenitaloon.

 Kun tiedän Eijan kovin persoksi ja malttamattomaksi pakettien availun suhteen, on mukava laittaa hänelle pieniä ohjeita availuun. (Taisi kyllä Eija itse josku ohjeistaa sen ensimmäisen...)
Nyt hänellä on luukku jossa ohje kuuluu: saa avata kun joulu alkaa olla valmis. Eija yritti keksiä kaikenlaisia selityksiä määritelmälle - milloin joulu on valmis - ja paras oli se, että kun joulukuu alkaa...
Onneksi Eijalla on Mieshenkilö joka hiukan saa topputeltua.
Mutta, kute alla olevassa tekstistäkin näkee - Kosto on tosiaan suloinen - Saa avata vasta kun joulu on ohi!
Meinasin pissata pöksyy, kun nauroin. Nauru kyllä aika nopeasti hyytyi naamalle - milloin joulu on sitten ohi?! Aaton jälkeen, Tapanin jälkeen - vai  - vasta Loppiaisen jälkeen!? No niin, tätä kärvistelyä sitten kestää!

8 kommenttia:

 1. Hei, kun on monta pakettia ja niitä availee yhtäaikaa, voi ne mennä sekaisin. Siis Tuikulta tuli tuohikori ja violetit mukit, kynttilä on joltain muulta. Ettei vaan kynttilän tekijä ole pahoillaan, niin ajattelin korjata tämän. Mukavaa pakettien availua jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minä vähän arvasin, että sotkin sinun ja Äiten pakettien sisältöä - ne kaikki kun tuntui niin justiinsa tulevan tarpeseen tuonne Sakariaksen tupaan. Ihan kuin varta vasten hänelle. Korjaan, kiitos, niin menee oikein.

   Poista
 2. Oijoi, mitä ihanuuksia!!! Mutta ootkos jo valmiina! Onkos siellä kaikke valmiina ottamaan uutta perheenjäsentä vastaan? Pienokainen on nyt matkalla....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, olen tässä jo etsinyt sopivaa nukkumakoria ja valmistautunut itse, kun koko Malakoffien väki on vielä tuiki tietämätön heitä lähestyvästä ja ravistelevasta muutoksesta. Voi että! Heh, täällä mies on huokaillut jotenkin erisävyisesti kuin minä viime päivät :-)!

   Poista
 3. Mahtavia kalenteriluukkuja täällä - ja ihan kiva, jos "kosto" toi hymyn huulille. Minä saan avata kuulema aaton aattoná, jolloin perinteisesti katan kaiken valmiiksi - sitten vielä ehtii huomaamaan, jos joku haarukka tai astia puuttuu. Mieshenkilö on kahdesti tavoittanut minut hypistelemästä tuotsa omaani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, se kosto osui! Milloinkas minä sen luukun sitten avaa? Heti joulupäivänä varmaan!

   Poista
 4. Todella ihastuttavia sisältöjä löytynyt luukuistasi!

  VastaaPoista
 5. Hi hii....kivoja kalenteriluukkuja, ja onhan se mukava kun saat vielä joulun jälkeen avat paketin ;)

  VastaaPoista