perjantai 30. marraskuuta 2012

Ukkeli

Minulla on kerhossa kaveri ja se kaveri on sitten niin ihana, positiivinen ja auttavainen, että sain minutkin kannustettua taas kokeilemaan uutta. Hän on Helanderin Erja ja tehnyt kaiken muun ohella mm. liudan valloittavia Hölmöläisiä ja niitä ihastellessani valoi minuunkin uskoa, että tee vain, kyllä siitä hyvä tulee...  - Niinpäs minä kaivoin ammoin tekemäni fimopään joka oli tehty muotin mukaan ja sekin vähän takaraivoltaan pullistunut ja epämuotoinen, mutta Erja sanoi, että ei se haittaa, kun laittaa tukkaa ja vaatetta niin sitten ne paranevat.
Ihan totta, tämäkin pää alkoi muuttua ukkeliksi. Tein huovuttamalla vartalon. Kädet on Tarun tekemät, suutarin vanhat (suutarille Taru teki uudet, vähän enemmän elämän kuluttamat) Kädet ovat kyllä herkät ja ukkelillekin muuten liian herkät, mutta tämä hellii ja hoivaa pienimpiäkin luontokappaleita. Ja siihen tarvitaan erityisen herkkiä käsiä. Nämä ovat juuri sellaiset.

Sakarias Tapio. Tapioden sukua. Ja niin kuin nimikin kertoo; Hän asuu metsässä, metsästä ja metsälle.


 Kun syksy on tehty vaatteita Marjon opastuksella kerhoilloissa, niin on se oppi mennyt perille - hyvät kaavat ja niiden käyttö ja Marjolta saatin vielä ne kaavatkin. Niin sain ommeltua paidan ja housut ja nahkaliivinkin yhdessä illassa.
 Nyt sitten olisi saapikkaiden, tai tossujen vuoro. Ja asujaimen sisustaminen. Vaikka ensimmäisekei näillä pyryillä tarvittaisiin villamyssy ja kaulahuivi.

Ihanaa, huomenna aamulla saakin aukaista ensimmäisen luukun :-) Kiitos luukun vaihtaneille.

Ja oikein mukavaa joulunalusaikaa kaikille!

8 kommenttia:

 1. Ai että, miten sympaattinen vanha ukko! Upeasti onnistunut. :)

  VastaaPoista
 2. Herttainen ukko. Ei yhtään pelottaisi jos metsässä vastaan tulisi.

  VastaaPoista
 3. Iiiik, mikä herttainen pikku-ukkeli!!!!!

  VastaaPoista
 4. Anne oisitko laittanut miulle sähköpostisi osoitteen....tai näppäile miun sähköpostiin jotain niin saan sen pirre.v@luukku.com.....

  VastaaPoista
 5. Voi miten hellyttävän suloinen ukkeli!

  VastaaPoista
 6. Kerhot siitä kivoja, että siellä aina joku onnistuu houkuttelemaan johonkin uuteen. Tämäkin Ukkeli on todella hauska!

  VastaaPoista
 7. Onpas täällä tapahtunut kaikkea sitten viime käynnin, kun tuo vuodatus ei enää kerro teidän päivityksistänne, niin ei tiedä mitä kelläkin tapahtuu... Ihana tämä sinun Sakarias Tapiosi, joka ilmeisesti hoivaa huolella hoita Ylermiä ja Uolevia... :O)

  VastaaPoista
 8. Voi miten valloittavan Ukkelin oletkin osannut tehdä !!! Aivan söpö<3

  VastaaPoista