sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Pensionaatti VIlli Helmi

Muurari Nysten oli saanut pienen hellan valmiiksi ja uuni piti tietenkin testata. Testauksen oli suorittanut Johanna, paistaen kesän ensimmäisen raparperi piiraan.


Johanna oli saanut puhuttua itselleen paikan avattavassa Pensionaatti Villi Helmessä.


Pensionaattia oli avaamassa Anna Snitkina. Vasilev Malakoffin, khmm,.. holhokki. Edellinen huvila, jossa Anna asui ja johon alun perin Sulevikin oli kauppaa suunnitellut alakertaan, oli yönä yhtenä palanut maan tasalle. Ja heti perään oli Vasilev saanut ensin halvauksen ja kuollut sitten  viikon  maattuaan kykenemättömänä puhumaan.
Vasilevin omaisuus myytiin ja muutettiin rahaksi, jota ei suuren suurta summaa kassantunut ja testamenttiin merkitty  Anna Snitkina sai sillä rahalla ostettua  huvilan, johon päätti avata Pensionaatti Villi Helmen.

Paljon vielä oli puuhaa, mutta kaksi yläkerran huonetta oli jo asuttavissa. Jokakylän Kalle oli ollut timpurina, Juvonen hommanut puutarvikkeita ja Nyste muuranut keittiöön pienen hellan.


 Ja Kallen Neito oli saanut apupiian paikan.


Neito ja Johanna saivat nukkua Villi Helmen pihatuvassa. Näin asiat olivat taas toistaiseksi järjestyksessä.


Anna vaan hopuutti Kallea loppujen huoneiden osalta ja Åmaria jo pyydettiin apuun.
 Sitten uupuu koko joukko  sänkyjä ja muita huonekaluja ja tykötarpeita, ennen kuin toiminta voisi kunnolla alkaa. Taisi edellyttää Helsinkiin matkaa hankinnoille.

Ja samaan aikaan oli yksi joka ei halajanut Heksinkiin... Kuinka vaan, Neito tuumi, kunhan sai olla lähellä Kallea.


2 kommenttia:

  1. Kylläpä näyttääkin viihtyisältä paikalta. Keittiön pöytä miellyttää minun silmääni aivan erityisesti.

    VastaaPoista