torstai 6. marraskuuta 2014

Sulevi palasi Kauppakylään

Markkinat venyivät Sulevin kohdalla kovin pitkäksi... juuttui afääreille, tai niin uskottelee itselleenkin...
Kovin oli kaunista seuraa Sulevilla koko Helsingin vierailun ajan..lieko se pidätellyt..

Illan edellä oli vasta kotiutunut ja tyhjään ja rakenteilla olevaan Kauppahuoneeseen levitti patjan ja oikaisi huokaisten selkänsä...
 
 
Voi mitkä markkinat - paljon oli kohtaamisia, mutta yksi niistä edelleen oli kirkkaana mielessä, niin kirkkaana, että saattoi melkein kuulla Estherin  hyrisevän äänen...

 
... melkein tuntea käden lämmön....

 
... huuookaus... 

ja koko Helsingissä olon ajan oli häntä emännöinut upea Maggie - niin ryhdikäs ja ylväs ja upea ilmestys, että siinä silmä lepäsi aina Maggien liikkuessa..


Oli Sulevi afääreitäänkin järjestellyt - oli tullut pestattua kauppiaskin tiskin taakse. Sulevi itse ei toki ennättänyt sinne juuttua, tavaran ostossa sitä piti olla jatkuvasti liikkeellä.. Helsingin suunnalla varmasti erityisesti... Ja kauppiaalle oli otettu samalla myös apupoikakin, kun kerran oli palkaamaan ryhdytty... Ja kohta puoliin ne sieltä tulisivat... vaikkei ollut vielä koko kauppaakaan.
Olikohan Sulevi nyt innostunut liiaksi. No, se oli ne shampanjat siellä Kämpin lounaalla ja Kappelin terassin snapsit ja vähän varmaan siihen vaikutti Seurahuoneella nautitut yömyssyt... oli Sulevi ennättänyt seuraelämäänkin sen verran tutustua.
No, kauppias sai tulla ja vaikka ryhtyä remontoimaan, kyllä sitä pystyvälle aina töitä löytyi - ja tutustuipahan perin juurin kauppaan, kun oli itse sitä pystyttämässä...ja apupojat aina juoksivat asioilla.
 
Jos nyt saisi unen päästä kiinni - aamulla lähtisi kuulemaan mitä Kauppakylällä on tällä välin tapahtunut - ja kertomaan tietysti Helsingin kuulumisia ja vähän ulkomailtakin..
voi voi... se Esther ja hyrisevä nauru...
 
Kaappi ja tuolit ovat Erja Helanderin tekemiä. Satavuotiaasta puusta. Jokainen pienikin yksityiskohta on taiten ja huolella tehty. Kestää käsitelyä.
Kestäisipä myös ihailevat katseet joita täällä niihin luon. :)

2 kommenttia: