keskiviikko 9. tammikuuta 2013

.... ja vauva

Pahemmasta kuohunnasta selvittyään naiset marssivat yläkertaan ja pieni käärö kannettiin yhteisvoimin Sofkan ja Levin makuuhuoneeseen.

Aksenja ja Anna Sofia jäivät alakerran saliin ja jatkoivat kahvittelua hiljaisuuden vallitessa. Ennen Hilpan ja vauvan paikalle ilmestymistä ollut tunnelma oli vielä jälkilaineina molempien tunnoissa.
 
Yläkerrassa naiset kerääntyivät sängyn ympärille ja käärö laskettiin sängylle ja avattiin.
 
 
"Voi tätä pientä ihmettä!" - Sofka huudahtaa - "katsokaan nyt!"
"No niin, voi,voi sentään, onhan se".... - huoahtaa vierellä Ulla.
"Mistähän sille saadaan vaatetta päälle, ettei palella?" - Ulla jatkaa

"Niin, pitääpä ensihätään katsoa Fredrikalta jotain ja sitten pitää lähteä käymään Villa Malakoffissa, tai Koivuhovissa - molemmissa on ollut vauvoja ja varmaan on laitettu pienet vaatteet talteen" - Sofka keksii.
 
 
"Niin, tosiaan - Ulla tuumii - minähän voisin mennä vauvan kanssa sieltä kautta..."
"Niin mitä Ulla puhuu, mihin mennä?" - Sofka herää..
 Eihän vauvaa nyt mihinkään lähdetä viemään, kylmään ilmaan, moneen viikkoon, kyllä siellä voi käydä, mutta ilman vauvaa."
"Mutta minähän otan tietenkin vauvan itselle" - Ulla sanoo. "Olen niin kaivannut lasta" - Ulla onnellisena huokaa.
"Kyllä minä, jos kuka ymmärrän lapsen kaipuun." Sofka toteaa. "Ja vaikka minulla on nyt Lilli ja Fredrika, niin ilman muutahan vauva jää tänne. Eihän Ullalla ole mahdollista huolehtia pienestä vauvasta, kun ei ole edes miestä tukena." - Sofka päättää.
Ulla ihan närkästyy, juurihan alakerrassa oli taas ruodittu Anna Sofian asiaa ja hyvin oli Anna Sofiakin pärjännyt, neljän vauvan kanssa ja ilman miestä. Miksi ei sitten Ulla, opettajaihminen sentään. (Ja voi, voi, alhaalta oli alkanut kantautua tiukkasävyistä sananvaihtoa Aksenja Malakoffin ja Anna Sofia Ahlin välillä)

 
"Niin, täällähän on kaikki jo valmiina; lastenhuonekin ja saa vauva seuraa. Ullahan on päivän työssäkin... - Sofka vielä loiventaa...
"Voi tätä pientä, katsokaa, miten hän hymyilee... kyllä me täällä Syreenitalossa pärjäämme"

(Vauvahan on Pirren taitavien käsien synnyttämä)
 


2 kommenttia:

  1. Voi voi joutuukohan vauveli olemaan ihan alasti ku en ottanut huomioon että se pitäisi pukeakin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :-D No oli hällä kyll niin upeat kääreet tullessa! Täytyy lainata varmaan Lydialta ja Åmarilta, heillä kun on edelleen pienoiset. Sukupuolta en sitten vielä tiedä?...

      Poista