torstai 23. huhtikuuta 2015

Ja sitten on lähdön aika...

Viimeiselle illalle ennen kotiin lähtöä, on Vihtori-vaari, Kauppias Aukusti sekä Toivo kutsuttu Villa Malakoffiin lähtökahveille.
 

Villa Malakoffissa olleiden kutsujen jälkeen oli vielä paljon syötävää jäänyt jäljelle, ei aivan yhtä suurta valikoimaa herkkuja, mutta paljon kuitenkin. Aukusti ja Vihtori ohjattiin saliin ja Olga taikoi tarmokkaana tarjottavaa pöytään. Olga nautti vieraista.


Aksenjan saavuttua saliin, hän istui Vihtorin viereen ja käytti vielä viimeiset vierailun hetket hyödykseen ja lähetti Vihtorin mukana kutsun rouville saapua myös vierailulle.


Kauppakylän väkeä saapui yksi toisensa jälkeen jättämään hyvästit vieraille


Aukustin näkemyksistä oltiin viimeiseen hetkeen saakka kiinnostuneita...Niin juttu luisti, että vieraat olivat jäädä kokonaan ruuatta...


No, rouvat sitten kävivät tarjoilujen ääreen.


Vaan Toivoa ei näkynyt. Tälläkään kertaa. Toivo oli omilla teillään ollut usean illan..
Suutari ja Jokakylän-Kalle olivat saaneet Toivon houkuteltua kortin peluuseen... Sitä oli tehty monta iltaa.. ja jotain vähän väkevämpää oli joinain kertoina miehet saaneet Toivon naukkailemaan - ihan siivosti kylläkin. Vaan avajaisissa oli joku ryökäle tönäissyt Toivoa joka horjahti suoraa opettajattaren Kajsa Idin syliin. Toivo oli ollut ihan kamalan häpeissään semmoisesta, nyt sitä tietysti luullaan, että hän olisi semmoinen, semmoinen.. maistissa kulkija - ei sentään!... ja nyt sitten oli kerännyt kaiken rohkeutensa ja toisten nauttiessa lähtökahveista, oli hiljaa lähestynyt kylän koulua...
 

... niin, sitä anteeksi pitäisi pyytää...kun silloin sillä tavalla...

 
... ihan sopimattomasti...


Ja samaan aikaan oli Vihtori-vaari halunnut vielä käydä katsomassa Aksenja-rouvan aarteita; viherhuoneellinen orkideoita. Aksenja oli niistä niin ylpeä... ja kyllä Vihtori viihtyikin.. kävi ihan mietteliääksi.. mitähän liikkui mielessä...


Kun vatsat oli täynnä ja toivoteltu kaikkea hyvää puolin ja toisin ja lähetetty roppakaupalla terveisiä Saimalle ja Hilma Ilonalle sekä pikku Martille,  Vihtori ja Aukusti vielä kävivät jättämässä hyvästit Suleville Kauppahuoneella.
 

Hyvästi nyt rakkaat ystävät, ja matkustakaa turvallisesti...
Kiitos, kiitos, terveisiä kotiin... kiitos, tervetuloa meillekin päin... ja rouvat ovat tervetulleita...
... no, eikös se jo Toivo tule... jäänyt taas... missäs on kaikki ostokset.. junaliput..


...........................


Ja kaiken keskellä Juvonen oli löytänyt mukavan paikan olotilalleen...


1 kommentti:

  1. Kyllä on meidän miesten kelvannut siellä Kauppakylässä, noin hyvässä hoivassa! Kuinkahan ne sopeutuvat enää tänne kotielämään... Tänään saapuivat hyvissä voimissa ihanien tuliaisten kanssa. Kiitos mainiosta vierailusta!

    VastaaPoista