maanantai 20. huhtikuuta 2015

Avajaisten jälkeen...

Kauppahuoneen avajaisista oli jokunen päivä.
Kauppias Aukusti oli jäänyt vielä Kauppakylään. Nyt oli vierailu vuorossa Syreenitalo ja siellä Levin työhuone. Lev toi maahan tavaraa kaukaisista maista ja vähän lähemmistäkin. Kaikkea mahdollista.
Lev kuuli mielellään mistä kaikkialta Aukusti tavaraa tuotti.


Vihtori oli jäänyt Syreenitalon saliin aamiaiselle. Viimeyöt olikin menneet täällä. Maggie oli jäänyt Villa Malakoffiin, mutta nyt oli hänkin saapunut Syreenitaloon ja liittynyt Vihtorin seuraan.


Salin ovelta kuului kolinaa ja huokailuja....Kolme kerrosta kapuamista tuntui Juvosesta näinä päivinä kovasti kuluttavan voimia
Onneksi pöydässä näytti olevan tarjottavaa...ja kuin taiottua; aina missä on ruokaa tarjolla, ilmestyy Filemon Pykälä paikalle.
Kylällä puhuttiin yleisesti ettei Filemonin talossa ole liettä lämmitetty kertaakaan. Niin paljon Filemon kiersi pitkin pitäjää, että sain aina vatsansa täyteen toisten pöydistä.
 


Samaan aikaan yläkertaan Levin työhuoneeseen oli myös kavunnut uupunut mies; Toivo
 


Syreenitalossa on Sofkakin herännyt...

 
ja toivottelee Vihtorille hyvät huomenet. Hyvänä emäntänä kyselee mitä aamiaispöytään vielä haluttaisiin...


Ei kuulemma kaivata mitään, Vihtorikaan..
Väki lisääntyy; Villa Malakoffista on itse Aksenja Malakoff ja Hebla saapuneet vieraita varten.
 
 
Kovin rouvat kyselivät mitä kuului Saimalle, Hilma Ilonalle ja pikku Martille?
Rouvat peräävät uudet reseptit, uudet muodit, tavaroiden saatavuuden ja kaikki uudet jutut.
 


Niin on rouvilla kovin kysymyksiä, että ihan jo huimaa Vihtori-vaaria. Ja paettavahan se on yläkerroksiin. Hohoo, kyllä rouvat ovat ihania, mutta korvat eivät enää tässä iässä kestä niin yletöntä kysymysten tulvaa.. ja mistä kummasta Vihtori kaikki reseptit ja hamekankaat olisi tiennyt...Lev näyttää Vihtorille jalokivikokoelmaansa...Aukustiakin kiinnostaa.. 


Kyllä on miesten huoneessa kovin paljon rauhallisemmat tunnelmat...
Kyllä kai tässä voidaan pienet konjakit ottaa...


Alakerrassa Maggie saa kerrassaan tarpeeksi Pykälän uteliaisuudesta... kääntyy ja huomauttaa, että Vaikka hän ei Filemon Pykälää juurikaan tunne, niin maine on kiirinyt ja uskoo myös, että se pitää paikkansa; että Filemon on älykäs mies jota kovasti tarvitaan kylän raitilla katsomassa että kaikki on niin kuin lain kirjain edellyttää ja etenkin näin aamulla, kun väki on virkeätä ja liikkeellä, siellä on erityisen suotavaa näyttäytyäMaggie vielä luo hyvin päättäväisen ja käskevän katseen ja eihän siinä ole Filemonilla muuta
tehtävissä kuin lähteä. Vastahakoisesti, mutta rapuista kuuluu kopina hänen laskeutuessa alas.Pöydän äärellä Juvonen on kalpea ja melkein harmaa kasvoiltaan, huokailuttaa vaan ihan kamalasti eikä se johdu nyt portaista... eikä jaksa kavuta vielä yhtä kerrosta Levin huoneeseen vaikka siellä olisi tujaus konjakkia. 


Sofka jo huolestuu, että Juvonen on kipeä...

5 kommenttia:

 1. Oi oi, jäipä tämä nyt jännittävään paikkaan! Mutta hyvin hoiti Maggie Pykälän ulos, viisas nainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan, Kauppakylän naiset ottivat vinkkiä - toivottavasti :)

   Poista
 2. Taitavat meidän miehet viihtyä reissullaan kun on niin hyvät tarjoilut ja loistoseuraa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuolla jo kotimatkaa suunnitellaan

   Poista
 3. Voi Juvosta, toivottavasti ei ole mitään vakavaa... Mukava nähdä, että Vihtori, Aukusti ja Toivo viihtyvät. Tervetuloa vain takaisin, sitten kun sen aika koittaa. :)

  VastaaPoista