sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Kirje kotiin

Kirje ja kuvat tulivat Erjalta ❤

Talven mittaan oli Kauppakylässä työt käyneet vähiin ja kun Helsingistä kiiri uutinen hotellihankkeesta, hyppäsi muurari Nysten junaan ja matkasi  kysymään töitä. Hotellin ovella Arvokas Herra ottaa
 Nystenin vastaan...


Esitteli paikkoja...


Nysten tutkaili...


Jokunen hetki neuvoteltiin ja viimein lyötiin kättä päälle, Nysten oli palkattu.


Päivät kuluivat nopeasti, työtä oli paljon ja aina aamulla ei tiennyt minkä kimppuun milloinkin ryhdyttiin, mutta Nysten sai venyä monipuoliseen tekemiseen. olihan tämä ihan erilaista, kun kotopuolen hellat, joissa viime ajat olivat kuluneet. 
Kotikonnut... Kaverit... Nysten kirjoitti Kauppakylälle kirjeen...


"Tervehdys vaan kotikulmien väki. Täällä sitä ollaan herrojen Helsingissä ja hommia riittää. Ainakin minulle on riittänyt. Tämmöstä kortteeria rakentavat matkamiehille. Ja frouville tosi fiiniä caffehuonetta. Tiedä sitten, mutta laittoivat lattiaa päällystämään klinkkerilaatoilla. Kyllä siinä frouvien kelpaa kulkea ja istua kaffepöydässä leivos nokan alla.
Rakennusmestari Juvosta oon tavannut. Kertoi, että on mestarina myös tuossa kievaritöllissä, mutta ei viihti paikalla käydä kun tarpeenvaatiessa. On siellä tarkastaja omasta takaa. Minunkin selän takana kyttää niin, että tekisi mieli vähän laastikauhaa sen nenän eessä pyörittää. Jos ei Juvonen niin töllistä välitä, niin meistä työmiehistä pitääkin sitten hyvää huolta. Järjesti mukavan kortteerinkin.
Toivottavasti siellä kaikki hyvin. Suutarille vois terveisiä lähettää, että olis markkinoita täällä hänen muillekkin tuotteille kun kengät. Ymmärtää hän kyllä.
Kaikkea hyvää teille
Toivoo Nystenin poika maailmalta."
1 kommentti:

  1. Näitä hotellin kuvia ihan janoaa! Hyvä, että on matkatyömiehiäkin paikalla, että saavat rakennuksen kuntoon. Oijoijoi!

    VastaaPoista