keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Syreenitalossa lasten juhlaa

Syreenitaloon on kokoontunut joukko onnellisia ja iloisia Kauppakyläläisiä. Ja joukossa kolme aivan pientä joita ei vielä ole suuremmin esitelty...

 
Yksi pienistä on Kauppakylän uuden kappalaisen Alex ja Fiona Ahlin pieni tytär.
 
Kun sana kiiri kylän raitilla, että uuden kappalaisen tuore rouva oli hetimiten pieniin päin, oli mm  Suutarin Ulla tuntenut piston - haikean sellaisen, vaikka hyvä oli kun nytkin riitti ruoka pitämään nälän loitolla.
(en kyllä ole huomannut Ullan uuman juurikaan kaikesta niukkuudesta kaventuneen!)

Mutta Sofka, joka edelleen salaa toivoo ihmettä tapahtuvaksi, oli aidosti iloinen Fionan puolesta.

Alex piti kovasti Sulevi Karlssonista. Pitkistä ja antoisista keskusteluista ja mielipiteiden vaihdosta Sulevin kanssa ja piti Sulevia oikein viisaana ja vakaana miehenä. Ja tämä Estherin kanssa seurustelukin tuntui olevan aivan vakailla aikeilla ja kaikin puolin siivoa - (noh, tietysti Alex Ahl ei ollut kaikissa juhlissa ja tilanteissa mukana...)  Ja mitä Estheriin tuli, Alex piti häntä erittäin sydämellisenä ja oikeudenmukaisena ihmisenä. Jotain puheita liikkui.. noituutta mukamas..., mutta Alex oli kovin avaramielinen ja tiesi, että naiset nyt aina puhuivat. Ja erityisen mieluusti naiset puhuivat pahaa toisen toistensa päälle eikä siihen pitänyt juurikaan puuttua, tai kuulla.
Niinpä hän oli ehdottanut vaimolleen, että kummiksi voisi pyytää Sulevia ja Estheriä.
Ja Fionakin oli oikein iloinen, että Sulevi ja Esther suostuivat.

Pieni tyttönen sai siis kummeikseen Estherin ja Sulevin.. ja nimensä kummien mukaan: Ester Sulamit.
Ja Ester Sulamit varttuu ja tulee sitten vuosien päästä itsekin äidiksi ja hänen pojastaan sitten aikanaan Salmen isä.


(pikkuinen Ester Sulamit saapui Liisalta arvonnan päätteeksi suloisessa virkatussa puvussaan - Kiitos Liisa)


Toinen pienokainen jota samalla juhlalla juhlitaan on Åmarin ja Lydian pieni tytär.
Hän on parin kolmas, ensimmäiset ovat kaksoset Olavi ja Loviisa, nyt taapero iässä. Åmar muistaa kuin eilisen päivän sen kuuman kesän ja sen valtavan ukonilman jonka saattelemana kaksoset saapuivat maailmaan. Nyt tämän tyttären saapuminen kävikin paljon sopuisammin. Varmaan onkin rauhallinen lapsi, tuumaa Lydiakin.
Tämä tyttönen sain nimekseen Aliina. Pienen Aliinan kummeina toimi Åmarin äiti Elsi-Kanerva ja hyvä ystävä, Sofkan puoliso Lev. (Aliinan on tehnyt Mariella <3)


Samoilla kahveilla juhlitaan vielä kolmatta pienokaista. Ei ennen ollut tapana ristiäisistä  sen suurempia juhlia tehdä, monta kertaa sitä saatettiin kastaa jopa useampi lapsi samasta perheestä, jos matka papin pakeille oli kovin pitkä ja hankala. Ei ollut kallista aikaa käyttää matkan tekoon jonkun niin mitättömän ja herkästi henkensä heittävän vuoksi kuin lapsen. Papin pakeille tarvittiin jokin muukin, tärkeämpi asia.
Kauppakylässä yhdistettiin juhlat ja kolmas juhlan aihe oli Sofkan ja Levin pieni orpo kasvatti. Pieni mies sai nimekseen Paavali.
(Pienen Paavalin on tehnyt Pirre, oih <3)


Sulevi on kovin herkistynyt pienen ihmeen äärellä. Vaikka hänellä onkin olemassa tytär, ei hän ole pienten vauvojen kanssa ollut tekemisissä.
Vai onko tämä kuva Estheristä sellainen haikea... jotain on jo ehtinyt auttamatta kulkea ohi.


Elsi-Kanerva on iloinen poikansa perheen onnesta. Elsi-Kanervalle lapset ovat rakkaita ja nämä pienet ovatkin yksi syy siihen, että Elsi-Kanerva ei kuitenkaan ole lähtenyt Perämeren rannoille kotikonnuilleen - ja se toinen syy saakin sitten hymyn kasvoille - se nousee ihan silmiin saakka...


Sofkan pienet tytöt (kasvatteja kummatkin) nauttivat juhlasta ja etenkin herkuista...


Sofka katsoo tyttösiään; Voi minua, miten onnekas olenkaan, tuumaa Sofka, saan tarjota näille pienille kodin - minun tyttöseni ja nyt tämä pieni Paavali.


Pienen Paavalin kummeiksi oli pyydetty Ofelia jonka kanssa Sofka oli ystävystynyt ja Lev jotenkin vähän ehkä vahingossa, tuli vastanneeksi myöntävästi Filemon Pykälän kysymykseen, olisiko hänestä kummiksi pojalle... noh, ehkä Filemon menisi siinä kun moni muukin. Ainakin hän mielellään oli aina paikalla ja olihan hän sentään virkamies, kruununvouti.


Khiihii hihi,... ooonpas täällä hyvää kaaaakkua..


 Niiihn, eeeeiköhän me nauttittaisiin täääytekakkua yyyhdessä..khi hi?...


...kun me nyt olemme kuuummi puolisoth..khim, hih, ohoh, mitäs minä nyt noooin sanoin...khihi...

 Filemon oli aidosti kovin mielissään uudesta tehtävästään ja kovin otettu, että Ofelia oli toinen kummi hänen kansaan - ja ei yhtään vähemmän innoissaan juhlapöydän tarjonnasta...

Juhalta olivat mukavia; oli syy kokoontua yhteen, tavata ystäviä, rupatella ja vaihtaa kuulumisia...


Monta tärkeätä asiaa pantiin alulle, solmittiin uusia tuttavuuksia ja suhteita - kaikenlaisia suhteita.
 
Eräs kovin lämmin suhde oli taas vääjäämättä kääntymässä eron päivään ja siksi vielä viimeisiä hetkiä haluttiin viettää aivan kahden.
Sulevi ja Esther ovat jo siksi poistumassa mukavista juhlista


Pidetäänkin yhteyttä nyt oikein urakalla - ja kyllä, Sulevi lupasi myös toimia viestin viejänä Fionan ja Estherin välillä - se tehtävä oli enemmän kuin mieleen. Olisi sitten syy taas lähteä Kaupunkiin.
Pieni Ester, voi hyvin tällä välin ja kasva oikein pontevasti, minä tulen sinua taas katsomaan.. Esther vielä tervehtii.

 

5 kommenttia:

 1. Mä en kestä... ihan kummiksi pääsi!
  On Estherillä paljon kerrottavaa kun kotiin pääsee!

  VastaaPoista
 2. On eloa ja oloa. Kiitos tarinasta.

  VastaaPoista
 3. Kuin suoraan lapsuuden sukujuhlista. Ihania kuvia ja tunnelmia.

  VastaaPoista
 4. Mainiota tarinaa jälleen kerran. Kiitos viihdyttävästä ja herkästä hetkestä.

  VastaaPoista
 5. Voi miten...tunnelmallista! Voi kuulla poheen sorinan tänne asti..

  VastaaPoista