sunnuntai 27. joulukuuta 2020

Tapaninpäivä

 Villa Malakoffissa oli joulua vietetty hiljaisesti.  Aksenjan tytär perheineen oli matkustanut hyvissä ajoin ennen joulua Ruotsin valtakunnan puolelle sisarensa luo ja viihtyisivät vierailulla vielä hyvän matkaa vuodenvaihteen yli.

Kun väkeä oli talossa vain Aksenja ja Hebla, ei pyhinä tarvinnut palvelusväkeäkään ja oli voitu sopia, että muut saivat lähteä sukuloimaan, vain  Olga jäi aattoillaksi taloon huolehtimaan rouvien tarpeista. Tosin Anna ja Björnkin saapuivat aattoiltana hyvissä ajoin takaisin taloon; siellä oli tilaa ja voi nauttia talon rauhasta ja keittiön herkuista, melkein kahden, se oli harvinaista herkkua. 

Aksenja oli saanut hienon joululahjan Helsingin ystävältään. Se oli upea lasi-ovinen senkki, jossa oli hienot tiffanylasikoristeet ovissa.


Se sopi hienosti Aksenjan salonkiin...


... ja oli mukava katsoa mitä kaikkea siinä säilyttäisi. Nyt sinne oli päässeet Aksenjan tärkeät kirjat ja sydänlääkekarahvi sekä lasit.


Yläpuolella Aksenjan ja Olegin nuoruuden kuvat.
 

Sitten alakerran saliin...


Tapaninpäiväksi oli kutsuttu Sulevi ja Edith Tapanin-päivälliselle...


Aksenja katsoo, että kaikki on kunnossa...
Tarjolla on borssikeittoa ja täytettyjä piiraita, sillejä, rosollia, mätiä ja sianpääsylttyä...


Jälkiruuaksi tarjottiin tsajua, joulutorttuja ja mustikkakakkua, kesän mustikoista keitetystä hillosta.


Kyllä, kaikki näyttäisi olevan valmiina vieraiden tulla... 
No niin, aivan ajallaan, verannalla kuuluu jo lumien kopsuttelua jalkineista... Taidanpa näyttää heille ensin uuden piirongin, Sulevi ja Edith osaavat arvostaa sitä, päättää Aksenja ja lähtee vieraitaan vastaan.


 

2 kommenttia:

  1. Lasiovinen senkki on todella upea kuten yhtenäisen tummasävyinen salonkikin. Vaalea shabby chic on ollut niin pitkään muodissa, että tummuus on ainakin minusta virkistävää katsottavaa ja autenttisen oloista. Olen ihaillut aikaisempiakin päivityksiäsi, mutta liian harvoin tulee kommentoitua. Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Oikein hyvää uutta vuotta myös sinulle!

      Poista