sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Kohti uutta vanhaa

Kun joulusta oli nautittu ja uutta vuotta oli jo päästy hyvän matkaa, kävi Aksenja ja muutkin Villa Malakoffin asukkaat levottomiksi. Omaan olisi päästävä, vaikka elo Pensionaatti Villi Helmessä olikin leppoisaa ja mukavaa.
Oli pohdittu vaihtoehtoja.
Uuden pytingin rakentaminen, tai vanhaan Malakoffiin siirtyminen.
Vanha Malakoff oli Aksenjan edesmenneen miehen, Olegin kotitalo. Se oli vuosien  saatossa jäänyt tyhjilleen ja kun Aksenja asettui ympärivuotiseksi asukkaaksi Kauppakylään, oli asetuttu Uuteen, Villa Malakoffiin, joka oli aikoinaan rakennettu lisätilan tarpeeseen, kun Olegin sisarukset perheineen vierailivat kesäisin kotonaan. Vähitellen se oli jäänyt Aksenjan ja Olegin omistukseen ja nyt se oli sitten palanut.

Aksenjan pojat olivat vankasti sitä mieltä, että uuden rakentaminen ei tullut kyseeseen. Rahaa ei ollut niin suureen hankkeeseen, mutta sitä ei tietenkään kerrottu. Vaihtoehdoksi jäi vanhaan muutto. Se taas vaati jonkun verran kunnostustöitä, ennen kuin se voitaisiin toteuttaa.


Sulevi oli tuottanut kasan uusia tapetteja joita Aksenja tyytyväisenä kävi läpi. Vaikutti oikein hyvältä. Osaan huoneita piti vaihtaa uudet seinäpaperi, osa kaipasi pesua ja vuosien noen poistoa. 
Oli mukava, että vihdoin päästiin alkuun!

********

Päivänä eräänä seisoi tämä kaappi meidän keittiössä.
Olin saanut siitä Erjalta (Helander) kuvan edellisenä iltana. Se  oli puhutellut eräällä kirppiksellä  Erjaa ja kyllä se puhutteli minuakin. 
Muutama mutka ja siinä se oli!


Elämää nähnyt, ilman hyllyjä, vain keskiosa aukeaa. Ihana!
Siitä Aksenjalle uusi koti. Vanha Malakoff.

Vähän on jo aloitettu...

Ruokasalia...


Aksenjan omaa kerrosta


Ruokasaliaa toiseen suuntaan...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti