lauantai 7. helmikuuta 2015

Jokakylän Kalle

Villa Malakoffissa on aloitettu herkkujen valmistus.
Johanna on tullut jo aamuvarhaisella ja on jo täydessä työn touhussa, tänään valmistuvat kalaterriinit ja hyytelöt ja muut kalaisat herkut.


Aamulla on tullut tilattu kuorma ahventa, siikaa, matikkaa...

 
 
...Keittiössä valtaa pitävä Emäntä Olga aivan kauhistui Johannan ronskia kalan käsittelyä, niin että hyytelömuotit oli livetä käsistä,  mutta muuten nämä kaksi tulevat kovin hyvin toimeen samassa keittiössä. 
 
 
(Jatan taituroimia kalansaaliita, ihanuus, kiitos!)
 
 
Yläkerrassa pikkutytöt kuhisevat jo juhlista..

 
Minä sitten rakastan näitä Tarun tyttöjä - ja kaikkia muita nukkeja!


Ja samaan aikaan kylän toisella reunalla...
Sulevin käytyä Suutarilla parantamassa maailmaa, niinhän siinä kävi, että eihän Suutari voinut maailmanparannusta päättää Sulevin lähtöön, vaan lähti itse kylän laitamilla oleville tölleille ja sieltä löytyi maailmanparannusseuraa - Jokakylän Kalle.
 

Aamu koitti heillekin ja ikävä tosiasia, että maailmanparannusta edistävät tuotteet olivat päässeet loppumaan.
 

Noo, minä lähden katsomaan löytyykös mitään mistään...

 
..tuumaa Jokakylän Kalle - kirkonkirjaan on  Kappalainen kirjoittanut, että Caspar Räisäin,
 mutta Kasper Räisänen, näin häntä kotona kutsuttiin ja tutummin kyläläisten kielillä  Jokakylän Kalle... eikö heitä aina ole vähintään yksi joka kylässä...

 

6 kommenttia:

 1. Voi hyvänen aika! Tämä kylä on vaan niin mahtava. Miten toi mäyräkin on tuolla noiden rönttöjen seuraan eksynyt? Neidoilla on ihania uusia mekkoja ja tämä Johanna on yksi uusista suosikeistani, semmoinen tekevä ja aikaansaava ihminen. Mutta kyllä mä vähän sitä suutarin Ullaa välillä säälin. Kiitos Anne taas hyvästä hetkestä vieraisilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, en ymmärrä mitä se mäyrä tuntee Suutaria kohtaan, se vaan usein ilmestyy Suutarin liepeille - etenkin näillä "reissuilla" se pysyttelee lähettyvillä :)

   Poista
 2. Upea oli kalasaalis ja veitsi hurja! Ja neitokaisilla niin nätit mekot, jos oli naiset ja herratkin komiasti puettuja. Jäämme odottamaan jatkoa...

  VastaaPoista
 3. Täällä taas tapahtuu. Mitähän seuraavaksi?

  VastaaPoista
 4. Hauska :) Monenlaista sitä kylän elämässä tapahtuukin.

  VastaaPoista
 5. Komea kalasaalis keittiössä ja valmistelut hyvin hanskassa. Tytöillä kauniit juhlamekot ja melkoista juhlaa siellä jossain ylisilläkin näyttää olevan ;)

  VastaaPoista